Nyheter

2017 års upplaga av Marstrand Boatshow 25-27/8 och Allt på sjön, Gustavsberg 1-3/9

2017 Marstrand Allt på Sjön

DUFOUR YACHTS

I Marstrand gästspelar vi med en av våra allra populäraste modeller Dufour 382 Grand Large. Visningsbåten har i hög grad kundanpassats med Nordiska tillval.

Vid mässan i Gustavberg ställer vi ut Dufour 310, 350, 382 och 412 Grand Large, anpassade för ”cruising” med högre komfort. För de som är intresserade av Dufour 460 kommer vi boka personliga visningar under vecka 37 då båten finns i marinan på Lidingö.

Vill du segla lite snabbare och utmanande erbjuder Dufour 36, 40 och 45 Performance. Vi berättar om fördelarna med modellerna Performance under mässan

BALI CATAMARANS

Gåshaga Marina representerar även franska Bali / Catana Catamarans. Kontakta oss för en personlig visning av Bali 4.0 vid varvet på Gåshaga, Lidingö under v37. Bali / Catana båtarna med sin innovativa design erbjuder helt nya koncept som rönt stor uppmärksamhet. Smarta lösningar som resulterat i mer sociala ytor, flexibilitet och komfort.

GÅSHAGA YACHT CHARTER

Investera i en båt och finansiera genom uthyrning. Vår partner Dream Yacht erbjuder charter management program som inte bara garanterar intäkter, men även drift och underhåll. Det enda du behöver göra är att segla!

  • 47 baser runt om i världen inklusive Stockholm
  • Fler än 1,000 båtar i vår charterflotta
  • Flexibilitet - uppgradera båt genom tillägg

Tala med oss om Dream Yachts investeringsprogram så ger vi exempel på hur en investering ser ut under en kontraktsperiod som normalt omfattar 5 år.

Gåshaga Yacht Charter hyr ut båtar för charter – boka genom oss inför hösten och vintern 2017 / 2018

Hjärtligt välkomna önskar Teamet på Gåshaga Marina/
Anders Almén, VD Gåshaga Marina.

2017.01.18 Två segelbåtsmässor du inte vill missa

Två mässor, samma datum. Den 4-12 mars bjuder vi in till segelbåtsmässa hos oss på Gåshaga Marina där vi visar upp marinan och segelbåtar från Dufour. Vi finns även med på Allt För Sjön i Älvsjö där vi presenterar Dream Yacht Sales och Dream Yacht Charter samt Bali Catamarans. Passa på att lära känna våra båtar och diskutera möjligheter, drömmar och personliga lösningar.

Ett bra sätt att testa en båt är att hyra den av oss. Välj mellan 47 olika destinationer med en flotta som omfattar totalt fler än 1000 båtar mellan Australien och Västindien (även Stockholm denna säsong). Vi säljer även andra båtmärken i Charter Management program så som: Bavaria, Jeanneau, Beneteau, Lagoon, Bali, Catana och Fontaine Pajot Catamarans.

Segelbåtsmässa på Gåshaga Marina
• Varmhallen på Gåshaga Marina 3-12 mars
• Visning av Dufour Grand Large 310, 350, 382 och 412
• Fri entré och öppet mellan 11-20 på vardagar och 10-18 på helger

Allt För Sjön
• Älvsjömässan 3-12 mars
• Presentation av Dream Yacht Sales och Dream Yacht Charter samt Bali Catamarans
• Vi finns i monter A05:11 i A-Hallen

Välkommen!

Se annons som pdf:

2017.01.10 Vi hyr ut charterbåtar

Gåshaga Marina är numera ett ”glokalt” alternativ!

– På Gåshaga Marina vet vi att båtbranschen är i behov av koncept-utveckling och mångfacettering. Därför vidareutvecklar vi kontinuerligt vår affärsidé och affärsmodell med ytterligare nya spännande produkter och koncept. Vi blir ”glokala”, lokal service samt försäljning och charter i Sverige kombineras med ett globalt nätverk för den som söker unika seglingsupplevelser runt om i världen, säger Anders Almén, VD och ägare.

Under 2017 öppnar Gåshaga Marina en egen charterbas i sin marina på Lidingö. – Vi ser att konsumtionsmönstret bland seglare förändras, vissa vill fortsatt äga men fler och fler vill hyra eller ta del i ett så kallat charter management-upplägg där man hyr ut sin båt och köper den kopplat till ett smart ekonomisk och juridisk upplägg, säger Anders.

– Vi vill vara lösningen för kunden oberoende av vad han eller hon efterfrågar inom marin service och segling, fortsätter Clemens Åhfeldt, ny chef för Gåshaga Marinas internationella samarbete med Dream Yacht Charter/Poseidon Travel AB.

Inledningsvis ingår fyra helt nya båtar i vår Svenska charterflotta, Dufour Grand Large i storlekarna 382, 412 och 460. Många seglare från andra länder runt om i världen har fått upp ögonen för Stockholms helt oslagbara seglingsvatten och unika skärgård. Sverige är rent, vackert och säkert. Vid försäljning av båtar i charter management-upplägget erbjuder Gåshaga Marina ett stort antal välkända modeller från några av världens ledande segelbåtstillverkare.

– Helt nytt är alltså nu också att du kan hyra din internationella chartersegling via oss på Gåshaga Marina, säger Clemens. Vi hyr ut båtar via Dream Yacht Charter på inte mindre än 47 olika destinationer runtom i världen. Genom oss har du tillgång till en flotta bestående av fler än tusen segelbåtar av olika slag. Katamaraner eller enskrovsbåtar från cirka 11 till 20 meter. Enbart fullt charterutrustade och välkända märken som Dufour, Lagoon, Bali, Fontain Pajot, Beneteau och Jeanneau. Vår partner Dream Yachts Charter är en av världens största operatörer och av många ansedd som den som står för högst kvalitet till bästa pris. De flesta av våra destinationer är lättillgängliga med direktflyg. Några av våra populäraste destinationer är Kroatien, Grekland, Italien, Turkiet, Mauritius, Malaysia, British Virgin Island, Cuba. Läs mer om våra destinationer på vår hemsida, avslutar Clemens Åhfeldt på Gåshaga Marina.


För kontakt, bokning och mer information:
Anders Almén, VD Gåshaga Marina AB, 0707-57 77 87
Clemens Åhfeldt, Chef Sales & Charter Sailing, 0735-00 18 88

Se nyhet som pdf

 

2016.06.22 Bali katamaraner till Gåshaga Marina

Gåshaga Marina är nu exklusiv återförsäljare av Bali katamaraner. För dig som vill slippa trängas och vill kunna njuta av seglingen till fullo, är en katamaran från Bali perfekt.

Med samma franska tillverkare som Catana katamaraner, och med över 30 års erfarenhet, är båtarna från Bali av samma höga kvalité – men med extra mycket utrymme.

Båtarna är av sandwichkonstruktion med polyester och PVC-skum med slutna celler vilket gör dem säkra, lätta och hållbara. Samtidigt kan du med en katamaran från Bali njuta av maximal komfort med stora utrymmen där du har plats att leva.

För att läsa mer om Bali och deras olika modeller klicka dig in på länken:

http://www.bali-catamarans.com/bali-catamarans-en

2012.09.13. 30 års Festen!!!

Gåshaga Marina firade nyligen 30 år med ett stort kalas.

Hundratals kunder, partners och vänner firade och tittade på utställda båtar, åt och drack och njöt av både Elvis, Judas Priest och en hel del annan underhållning..

Kvällen avslutades med ett riktigt häftigt fyrverkeri.

IMG 3474 240x160 IMG 2840 240x160

IMG 2848 240x160 IMG 3265 240x160

IMG 2940 240x160 IMG 2997 240x160

IMG 3342 240x160 IMG 3416 240x160

2012.08.30: 30 års kalas

Tillsammans med vårt eminenta grannföretag här på Lidingö, TJ Marin firar vi nu 30 + 30 = 60 årskalas.

Företagen startades 1982 av Anders och Tomas

Alla gamla och nya kunder hälsas hjärtligt välkommna till jättefesten som går av stapeln under kvällen den 6è September.

Vi bjuder på underhållning, mat o dryck med början ca. 18.00 - till sent...........

Hjärtligt välkommna

Osa. Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen alt. Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

004 240x180 4 001 240x180 2

2012.06.11: Gåshaga Marina sponsrar Peder´s Atlantrodd

Peder ska ro över atlanten, helt overkligt men så är det. Nu är han i full gång med modifieringar för att båten ska fungera för honom. Intresserade är förstås välkommna att besöka och prata med honom här på Gåshaga Marina. Vi önskar honom LYCKA TILL !!!

Roddbåten 005 Roddbåten 006 roddbåten 20120610-2 002

2012.04.23 Forslunds Sea Witch "facelift"

Forslund 004

Forslund 007

Forslund-racer börjar nu likna "något", en massa lager Epifanes har snart gjort sitt och det börjar närma sig den sista slutstrykningen.

Efter det tar all beslags montering vid och förhoppningsvis sjösättning.

2012.03.21. Nu är sjösättningarna igång

Äntligen vår på varvet, sen ett par veckor tillbaka är vi igång med sjösättningarna. Rekordtidigt ! Många av våra kunder har längtat  och vi är förstås mycket glada att komma igång tidigt :-)

Bild från idag: 15 grader, strålande solsken, all myser, shortsläge :-)

Marinan

2011.03.02. M/Y Gåsen i tjänst igen

Nu är varvsbåten sjösatt igen.

Uppgraderad under vintern med dubbla Volvo D6 370 motorer, Flirkamera, undervattenssonar, bogpropellrar med effektkontroll, strålkastare, elsystem, aluminium akterdäck etc. Provkörningen gick glimmrande bra toppfarten hela 44 knop, otroligt "klipp" i Volvo´s D6`or, suverän marschfart runt 30 och all utrustning fungerade som tänkt. Flirkameran var mäktig i totalmörker, som på dagen fast i svart/vitt, lite, tv-spel över det !

Båten kommer nu att vara en del av Sjöassistans flotta och rycka ut när dess medlenmmar behöver hjälp  men framförallt vara "standby" för våra fullservicekunder. Den kommer också att användas som "demobåt"  för teknikintresserade kunder, välkommna !

Stort tack till leverantörer: Sleipner, True Heading, Larssons Plåt , vår grannfirma Micab, Frigus, Garmin, Mastervolt, Francis Searchlights, någon blev kanske glömd men tack ändå ;-)

klar6 klargasen1 klar5

2012.02.15 Forslund´s Essbåt "Seawitch"

På Forslund racern  "Seawitch" från 50-talet har nu vår träbåtstekniker Dan  bytt akterdäck på och lite annat "smått o gott". Hon har också fått en sk. "Fröbergare" dvs. indränkning i linoljeblandad fernissa och sen ett otal lager lack. Nästa steg blir att fusklacka i nåten med vit oljefärg och ytterligare lager med fernissa. Självklart används Epifanes färger/fernissa och riktig blymönja (från X)  invändigt under durkarna. Fortsättning följer.....

Många intresserade veteranbåtsfantaster har besökt oss under vintern, fler är hjärtligt välkommna för att se hur en klassiker får nytt liv !

Vi tackar våra leverantörer: Epifanes, blymönje handlaren X och vår mkt. kunnige virkesleverantör MJ Marine .

 klar7

 klar8

2012.01.19: Forslund racer renoveras

Vår träbåtstekniker Dan har nu påbörjat renoveringen av en gammal klassiker, Forslund racer sk. Essbåt.

Båten ska levereras i "nybåts-skick" till våren. Det kommer mer info om renoveringen allt eftersom arbetet fortskrider. Intresserade är välkommna på besök.

 

2011.12.24: Vi vill tacka alla våra kunder för år 2011:

Från oss alla till er alla en riktigt God Jul & ett Gott nytt år!!!

   

2011.12.20: Gåsen uppgraderas

Gåsen uppgraderas:

Vår assitancebåt får nu en motor  till och en hel del annat godis.

Bland annat Flirkamera, värme och lågljus.

Beräknad toppfart 47 knop, vi halverar tiden att komma fram till våra kunder i skärgården !

Sjösättning igen i Februari (förhoppningsvis) :-)

   

2011.09.25: Nya varvsbåten Gåsen är nu sjösatt och redo

Varvs och assistansbåten Gåsen är sjösatt och redo för uppdrag.

Den kommer huvudsakligen att användas i samband med serviceuppdrag för våra fullservicekunder och för Sjöassistans uppdrag i närområdet.

Båten är utrustad med kraftiga länspumpar, brandsläckningsutrustning, bogserkrok, etc. för att kunna undsätta haverister. Gåsen är även utrustad med en så kallad Defibrillator/Hjärtstartare.

 

 

2011.09.08: Gåshaga Marina ansluter sig till Sjöassistans

Som en naturlig utveckling av vår policy att att alltid kunna "stå till tjänst" ansluter vi oss nu som ytterligare en resurs för Sjöassistans med vår varvsbåt "Gåsen".

Vi har även ingått avtal med Sjöassistans där vi automatiskt ansluter alla våra "fullservice kunder".

Som medlemmar i Sjöassitans kan våra kunder nu utnyttja en lång rad av förmåner, viktigast förstås en snabb och omedelbar hjälp vid akuta situationer men även få reda på om t.ex. resturangen på Grinda är öppen !